Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
rozumiem

Ryba a la po grecku w sosie słodko-kwaśnym

Słodko-kwaśny
Słodko-kwaśny Light

Słodko-kwaśny

pdf

Składniki

czas przygotwania: 30'
  •  Sosu Słodko-kwaśny Łowicz

  • 500g polędwicy lub filetów z dorsza

  • soczewica zielona

  • natka pietruszki

Opis przygotowania

Rybę ułóż w naczyniu do zapiekania. Polej sosem słodko-kwaśnym Łowicz. Zapiekaj 15 min. w piekarniku nagrzanym do 180C.

W tym czasie gotuj soczewicę na sypko - przez ok. 25 min. Sól dodaj dopiero pod koniec gotowania.

Gotową potrawę z ryby posyp posiekaną natką.