Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
rozumiem

Schab w sosie

Sos ciemny uniwersalny
Sos ciemny uniwersalny Light

Sos ciemny uniwersalny

pdf

Składniki

czas przygotwania: 60'
  • Sos uniwersalny ciemny Łowicz

  • 300 g schabu

  • 1 duża cebula

  • Przyprawy do mięsa (sól, pieprz czarny, papryka słodka mielona)

  • Olej do smażenia

Opis przygotowania

Cebulę obierz i pokrój w piórka. Schab pokrój w grubsze plastry i przypraw. Mięso podsmażaj na oleju z obu stron do czasu aż zacznie przybierać ciemnobrązowy kolor.
W trakcie smażenia dodaj pokrojoną cebulę. Całość zalej sosem i duś przez ok. 30 minut. Podawaj z ziemniakami, kaszą lub kluskami.