Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
rozumiem

Schabowe roladki nadziewane pikantną kaszą

Sos ciemny uniwersalny
Sos ciemny uniwersalny Light

Sos ciemny uniwersalny

pdf

Składniki

czas przygotwania: 90'
  • Sos uniwersalny ciemny Łowicz

  • 600 g schabu bez kości

  • 70 g kaszy jaglanej (waga suchej)

  • łyżeczka mielonej papryki ostrej

  • pół łyżeczki grubo mielonego pieprzu

  • 2 łyżeczki przecieru pomidorowego

  • łyżka oleju rzepakowego

  • cebula czosnkowa

  • 3 ogórki kiszone

  • łyżka posiekanego koperku

Opis przygotowania

Do ugotowanej kaszy dodaj przecier pomidorowy, mieloną paprykę oraz pieprz. Piekarnik nagrzej do 180C. Mięso pokrój na 6 kawałków, cienko rozbij i posmaruj kaszą jaglaną. Zwiń i przełóż do do woreczka do pieczenia, następnie zamknij go i ułóż na blaszce piekarnika. Mięso piecz przez 40 minut. Na patelni zeszklij cebulę, dodaj pokrojone w drobną kostkę ogórki kiszone oraz ciemny sos uniwersalny Łowicz. Duś chwilę, dopraw koperkiem. Upieczone roladki włóż do sosu i duś jeszcze chwilę, by smaki się połączyły.