Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
rozumiem

Śniadaniowe batoniki z ziaren i figowego dżemu

Brak powiązanego produktu

Składniki

czas przygotwania: 30'
  • 80 g migdałów

  • 80 g orzechów laskowych

  • garść ziaren słonecznika

  • 2 płaskie łyżki gorzkiego kakao

  • słoik dżemu Łowicz 100% z owoców figa

  • szczypta soli

  • szczypta cynamonu

Opis przygotowania

Migdały, pestki i orzechy mielimy na niezbyt drobne kawałki. Dodajemy dżem Łowicz 100% z owoców figa, a także kakao, cynamon, sól i dokładnie mieszamy. Powstałą jednolitą masę przekładamy do wyłożonego papierem do pieczenia płaskiego pojemnika. Wstawiamy na noc do lodówki lub zamrażalnika. Rano wyjmujemy i kroimy na prostokątne batoniki. Owijamy w paseczki papieru do pieczenia, przewiązujemy sznurkiem lub wstążeczką.