Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
rozumiem

Sos boloński z ciecierzycą na makaronie z cukinii

Boloński
Boloński Light

Boloński

pdf

Składniki

czas przygotwania: 180'
  • 1 sos boloński Łowicz

  • 1 szklanka ciecierzycy

  • 2 średniej wielkości cukinie

  • 2 łyżki masła

Opis przygotowania

Ciecierzycę, moczoną wcześniej przez minimum 12 godzin, ugotuj w osolonej wodzie do miękkości.

Cukinię umyj i przygotuj z niej makaron – za pomocą specjalnej obieraczkę lub przy użyciu noża.

Rozgrzej na patelni masło i podsmaż na nim makaron z cukinii, dopraw solą i pieprzem. Wyłóż na talerze.

Podgrzej sos boloński połączony z ciecierzycą. Podawaj na makaronie z cukinii. Możesz posypać ulubionymi ziołami lub tartym serem.