Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
rozumiem

Spaghetti a’la Carbonara

Sos jasny uniwersalny
Sos jasny uniwersalny Light

Sos jasny uniwersalny

pdf

Składniki

czas przygotwania: 45'
  • Sos uniwersalny Jasny Łowicz

  • 300 g boczku wieprzowego

  • 2 żółtka

  • 200 g makaronu spaghetti Lubella

  • 10 g tartego parmezanu

  • Olej do smażenia

Opis przygotowania

Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na oleju. Żółtka wymieszaj z sosem, dodaj do boczku i podsmaż ok. 5 minut na małym ogniu. W międzyczasie ugotuj makaron (zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu). Ugotowany makaron zmieszaj z sosem i posyp tartym parmezanem.