Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
rozumiem

Suflet z dżemem z czarnego bzu

Czarny bez
Czarny bez Light

Czarny bez

pdf

Składniki

czas przygotwania: 30' 45'
  • 100 g dżemu 100% z owoców Czarny Bez

  • 1 łyżka soku z cytryny

  • 2 białka

  • 60 g cukru

  • odrobina masła + dodatkowy cukier do foremek

Opis przygotowania

Kokilki wysmaruj masłem i wysyp brzegi cukrem.

Dżem wymieszaj z sokiem z cytryny. Białka ubij mikserem, następnie dodając stopniowo cukier ubijaj tak długo, aż powstanie gładka szklista i sztywna piana. Delikatnie mieszając łyżką dodaj dżem do białek.

Wkładaj do przygotowanych kokilek.

Piecz przez około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st.

Podawaj tuż po przygotowaniu, gdyż suflety szybko opadają.