Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
rozumiem

Szpinakowe rolki

Neapolitański
Neapolitański Light

Neapolitański

pdf

Składniki

czas przygotwania: 90'
  • 1 słoik sosu Neapolitańskiego

  • 1 opakowanie makaronu typu Cannelloni

  • 2 opakowanie szpinaku mrożonego (900g)

  • 1 mała cebula

  • 1 jajko

  • 2 ząbki czosnku

  • 250 g sera feta

  • 1 łyżka masła

  • Przyprawy: sól, pieprz

Opis przygotowania

Posiekaj cebulę i czosnek podsmaż je na maśle. Dodaj rozmrożony szpinak. Kiedy odparuje nadmiar wody ze szpinaku, dodaj jajko oraz ser pokrojony w kostkę. Po połączeniu się składników dopraw do smaku i zostaw do wystudzenia. 

Wypełnij nadzieniem szpinakowym makaron. Ułóż wypełnione rurki w naczyniu do zapiekania. Zalej sosem neapolitańskim i zapiekaj w piekarniku przez 40 minut w temperaturze 180 st. Przez pierwsze 20 minut zapiekaj danie pod przykryciem.