Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
rozumiem

Tartaletki z czekoladowym kremem na bazie Czekodżemu

truskawka z belgijską czekoladą
truskawka z belgijską czekoladą Light

truskawka z belgijską czekoladą

pdf

Składniki

czas przygotwania: 60'
  • Czekodżem Truskawka Łowicz

  • 330g mąki puszystej tortowej Lubella

  • 50g cukru pudru

  • 200g masła

  • 2 żółtka

  • świeże truskawki do dekoracji

  • Posiekane, blanszowane pistacje do dekoracji

  • listki mięty

Opis przygotowania

Do miski wsyp mąkę, cukier puder, żółtka i pokrojone masło. Zagnieć ciasto, odstaw do lodówki na pół godziny.

Wyłóż małe foremki do tart i piecz w nagrzanym piekarniku (w temperaturze 180C) ok. 15 minut. Wyjmij i schłodź.

Wypełnij Czekodżemem Truskawkowym Łowicz i odstaw do zastygnięcia do lodówki na 30 minut.