Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
rozumiem

Tosty z dżemem malinowym i serem brie

Dżem 100% z owoców Malina
Dżem 100% z owoców Malina Light

Dżem 100% z owoców Malina

pdf

Składniki

czas przygotwania: 30'
  • 4 kromki chleba

  • 2 łyżki dżemu malinowego Łowicz 100% z owoców

  • ser brie pokrojony na kawałki

  • masło do posmarowania

  • 1 łyżka oleju (opcjonalnie)

Opis przygotowania

Każdą kromkę chleba posmarować z jednej strony masłem. „Czystą” stronę jednej kromki posmarować dżemem. Na to nałożyć ser brie. Przykryć drugą kromką chleba (masłem na zewnątrz). W taki sam sposób złożyć drugą kanapkę. Kanapki upiec w opiekaczu lub usmażyć na patelni na oleju. Przekroić na pół. Od razu podawać.