Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
rozumiem

Wytrawne serowe koszyczki z dżemem wiśniowym

wiśnia
wiśnia Light

wiśnia

pdf

Składniki

czas przygotwania: 15'
  • 1 szklanka płatków owsianych błyskawicznych

  • 100 g masła

  • 1 łyżka miodu

  • 2 opakowania śmietankowego serka kanapkowego

  • niskosłodzony dżem wiśniowy Łowicz

  • świeża melisa

Opis przygotowania

Płatki owsiane prażymy na suchej patelni, a następnie rozdrabniamy blenderem. Łączymy z miodem oraz masłem. Spód metalowej foremki wykładamy papierem do pieczenia, następnie za pomocą metalowej obręczy kuchennej układamy okrągłe spodki o wysokości około 1-1,5 cm. Wkładamy do lodówki na całą noc. Nakładamy kolejno na każdy schłodzony spodek obręcz, wypełniamy serkiem, również na wysokość około 1,5 cm. Na koniec na wierzchu układamy niskosłodzony dżem wiśniowy Łowicz, pełen kawałków owoców. Dekorujemy świeżą melisą.