Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
rozumiem

Zapiekana owsianka z dżemem brzoskwiniowym i orzechami

brzoskwinia
brzoskwinia Light

brzoskwinia

pdf

Składniki

czas przygotwania: 30'
  • 1/3 szklanki płatków owsianych

  • 2/3 szklanki płatków orkiszowych

  • 3/4 szklanki mleka

  • 3 łyżki dżemu brzoskwiniowego Łowicz

  • garść grubo posiekanych orzechów włoskich

  • garść rodzynek

  • 1 łyżka sezamu (można pominąć lub dać inne nasiona)

  • 1 łyżka otrębów pszennych

  • 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego (można pominąć)

  • szczypta przyprawy korzennej (można pominąć)

  • 1 mały banan

Opis przygotowania

Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Naczynia żaroodporne smarujemy lekko olejem. Wszystkie składniki oprócz banana, mieszamy w misce i przekładamy do naczynek. Pieczemy około 20-30 minut aż płatki będą miękkie. Przed podaniem na wierzchu układamy plastry banana, orzechy i odrobinę dżemu Łowicz