Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
rozumiem

Zapiekane ziemniaki w sosie cebulowym

Sos ciemny uniwersalny
Sos ciemny uniwersalny Light

Sos ciemny uniwersalny

pdf

Składniki

czas przygotwania: 90'
  • Sos ciemny Łowicz

  • 2 duże cebule

  • ok. 1,5 kg ziemniaków

  • 2-3 łyżki masła

Opis przygotowania

Cebulę pokrój w piórka i podsmaż na maśle. Zalej sosem ciemnym Łowicz i gotuj przez kilka minut. Ziemniaki obierz i pokrój na cienkie talarki. Formę posmaruj masłem i wyłóż na nią ziemniaki. Zalej przygotowanym sosem cebulowym. Piecz przez ok. 60 minut w 180ºC (30 minut pod przykryciem + 30 minut bez przykrycia).