Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
rozumiem

Zapiekanka grzybowa

Grzybowy
Grzybowy Light

Grzybowy

pdf

Składniki

czas przygotwania: 60'
  • 1 słoik Sosu Polskiego Grzybowego

  • 1 op. ciasta francuskiego

  • 1 ½ szklanki czerwonej soczewicy

  • 1 żółtko

  • masło do posmarowania formy

Opis przygotowania

Ugotuj soczewicę zgodnie z opisem na opakowaniu. Odcedź i wymieszaj z sosem grzybowym.

Formę do pieczenia wysmaruj masłem i przełóż farsz. Przykryj ciastem francuskim – dopasowując brzegi do wielkości formy.

Z pozostałych części ciasta możesz wykonać dodatkowe elementy dekoracyjne.

Wierzch ciasta posmaruj żółtkiem.  

Zapiekaj przez 15-20 minut w piekarniku rozgrzanym na 200 st.