Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
rozumiem

Zapiekanka z kaszy gryczanej

Sos ciemny uniwersalny
Sos ciemny uniwersalny Light

Sos ciemny uniwersalny

pdf

Składniki

czas przygotwania: 45'
  • 100g kaszy gryczanej

  • 6 pieczarek lub podgrzybków

  • 1 cebula

  • 1 ząbek czosnku

  • świeży lub suszony tymianek

  • Sos Ciemny Łowicz

  • olej

Opis przygotowania

Kaszę gotujemy w osolonej wodzie na sypko. Pieczarki kroimy w talarki, cebulę na półkrążki, czoisnek w plasterki. Wszystkie składniki podduszamy na patelni. Dodajemy ugotowaną kaszę i transferujemy do żaroodpornego naczynia. Całość zalewamy ciemnym sosem Łowicz. Pieczemy 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180C.