Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
rozumiem

Zupa z jarmużem z sosu bolońskiego z mięsem

Boloński z mięsem mielonym
Boloński z mięsem mielonym Light

Boloński z mięsem mielonym

pdf

Składniki

czas przygotwania: 30'
  • Sos Boloński z mięsem Łowicz

  • 150g kluseczek gnocchi

  • 100g świeżego jarmużu

  • 1 marchewka

  • 2 ząbki czosnku

Opis przygotowania

Do garnka o grubym dnie wlej Sos Boloński z mięsem Łowicz. Podgrzewaj i dodawaj stopniowo posiekany czosnek, porwany na drobno jarmuż i pokrojoną w plasterki marchew. Całość gotuj 10 min. pod przykryciem.

Gnocchi gotuj w osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżki oliwy przez ok. 3 min., następnie odcedź i dodaj do zupy tuż przed podaniem.

Opcjonalnie dodaj chilli w proszku, aby zupa była bardziej rozgrzewająca.