Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
rozumiem

Zupa z krewetkami

Passata classica
Passata classica Light

Passata classica

pdf

Składniki

czas przygotwania: 60'
  • 500 ml passaty

  • 300 g krewetek

  • 100 g ryżu

  • 300 ml mleka kokosowego

  • 1 cebula

  • 1 papryka czerwona

  • świeża pietruszka

  • sok z 1 limonki

  • pieprz, sól

  • 3-4 ząbki czosnku

  • 3-4 łyżki masła

Opis przygotowania

Pokrój bardzo drobno cebulę, paprykę oraz czosnek. Rozgrzej w garnku masło, dodaj pokrojone warzywa. Podgrzewaj, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa zmiękną.

Dodaj następnie passatę, ryż oraz sól i pieprz. Gotuj całość do czasu,  aż ryż będzie gotowy.

Do zupy dodaj mleko kokosowe, doprowadź do wrzenia. Wrzuć krewetki i gotuj na małym ogniu przez kilka minut aż krewetki będą gotowe.

Na koniec gotowania dodaj sok z limonki. Przed podaniem posyp świeżą natką pietruszki.