Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
rozumiem

Zupa z przecieru pomidorowego z grzankami

Passata classica
Passata classica Light

Passata classica

pdf

Składniki

czas przygotwania: 15'
  • 500 ml gęstego przecieru pomidorowego Łowicz

  • 3 ząbki czosnku

  • łyżka oliwy z oliwek

  • ulubione przyprawy : imbir, papryka słodka, chilli, pieprz, sól

  • liść świeżej bazylii

  • grzanki

Opis przygotowania

Do garnka wlać oliwę i podsmażyć na niej pokrojone bardzo drobno ząbki czosnku.

Wlać przecier pomidorowy, dodać przyprawy i zioła do smaku i zagotować.

Podawać z grzankami zaraz po przygotowaniu.