Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
rozumiem

Zupa z tortellini

Pomidory krojone
Pomidory krojone Light

Pomidory krojone

pdf

Składniki

czas przygotwania: 45'
  • 1 op. tortellini

  • 2 puszki krojonych pomidorów

  • 800 ml bulionu

  • 1 mała cebula lub szalotka

  • 2 łyżki masła

  • 2 ząbki czosnku

  • Sól, pieprz

  • 1 szklanka liści szpinaku

Opis przygotowania

W dużym garnku rozpuść masło, dodaj pokrojoną w kostkę cebulkę i czosnek.
Podsmaż na małym ogniu, tak aby nie przypalić czosnku.

Następnie wlej bulion oraz pomidory. Doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz ogień, przykryj i gotuj przez 15 minut.

Dodaj tortellini, gotuj aż makaron zmięknie i będzie gotowy. Na koniec dodaj szpinak i dopraw do smaku.

Najlepiej podawać zaraz po przygotowaniu.